برنامه جدید امتحانات نهایی دانش‌آموزان اعلام شد ممنوعیت‌های تردد ویژه مراسم تشییع پیکر رئیس جمهوری در مشهد اعلام شد تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان مصادیق توهین‌آمیز درخصوص سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد برای روز پنجشنبه (٣ خرداد ١۴٠٣) هم‌زمان با مراسم تشییع و تدفین رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه، یکم خرداد ١۴٠٣) | آغاز بارش‌های پراکنده باران در استان آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند تا زنده هستید، تکلیفتان را برای اهدای‌عضو مشخص کنید دستگیری اعضای باند گروگان‌گیری اتباع خارجی در تهران ۱۰ راهکار برای به حداکثر رساندن کالری‌سوزی در ۳۰ دقیقه خوراکی‌های سالمی که می‌توانید جایگزین نان کنید نحوه مصرف برگه زردآلو برای یبوست | طبع قیسی خشک گرم است یا سرد نقش مهم تغذیه در تکامل دندان‌ها ۷ دلیل احساس تشنگی مداوم اعمال قانون۱۴۷۸دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد|۵۳نفر درتصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (یکم خرداد ماه ۱۴۰۳) کندی حرکت در میدان جمهوری به سمت میدان جهاد در مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) آیا مدارس قم فردا سه شنبه (۱ خرداد ۱۴۰۳) تعطیل است؟ کارنامه زیست‌محیطی شهید سید ابراهیم رئیسی چند توصیه مهم برای خواب آرام شبانه
سرخط خبرها

آیا گوش دادن به موسیقی هنگام کار مفید است؟

  • کد خبر: ۹۴۶۵۶
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
آیا گوش دادن به موسیقی هنگام کار مفید است؟
گوش دادن به موسیقی حین کار، شاید تبدیل به نوعی عادت روزمره برای هر یک از ما شده باشد، اما آیا این کار مفید است یا مضر؟

به گزارش شهرآرانیوز، اکثر ما عادت داریم هنگام کار، موزیک گوش کنیم و با یک موسیقی ملایم احساس آرامش و تمرکز بهتری می‌کنیم، ولی آیا واقعا کار کردن همراه موسیقی تاثیر مثبتی دارد یا این تنها تصور ماست؟ برای پاسخ مثال ساده‌ای میزنیم؛ یکی از شغل‌هایی که به تمرکز بالا نیاز دارد، مهندسی است و ما سه مدل مهندس داریم که شامل:

مهندسان دسته اول که هنگام کار کردن نیاز به سکوت دارند.
دسته دوم افرادی که می‌توانند با موسیقی زمینه، به انجام هر کاری بپردازند.
دسته سوم که هدفون داخل گوش شان قرار می‌دهند و موسیقی مورد علاقه خود را پلی می‌کنند و کار می‌کنند.

شواهد علمی نشان می‌دهد مهندسان برنامه ریز که هنگام کار کردن و کدگذاری به موسیقی گوش می‌دهند معمولاً تمرکز بیشتری روی کارشان دارند. مطالعات دیگری هم نشان می‌دهد افرادی که با گوش دادن به موسیقی کار می‌کنند، معمولاً روحیه بهتر، در نتیجه بهره وری بیشتر با کمترین اشتباهات را دارند.

در نتیجه گوش دادن به موسیقی هنگام کار بسیار مفید خواهد بود به همین دلیل علم هم رابطه بین موسیقی و بهره وری را یک رابطه ارزشمند تلقی می‌کند. فقط کافی است که شما پلی لیست مورد علاقه خود را داخل گوشی تان داشته باشید.

انتخاب نوع موسیقی مهم است

مطالعه دیگری نشان می‌دهد که همه موسیقی‌ها اثر یکسانی برای افزایش بهره وری ندارند.  به طور مثال بعضی از موسیقی‌ها متن‌هایی دارند که بسیار تند خوانده می‌شوند و باعث می‌شوند که به جای افزایش بهره وری، سطح تمرکز کاسته شود و گوش دادن به آن‌ها در حین کار موثر نخواهد بود.  

یک مطالعه جالب دیگر در این زمینه نشان می‌دهد که افراد درونگرا معمولاً دوست ندارند به موسیقی گوش دهند و می‌خواهند در سکوت کار کنند. افراد برونگرا معمولاً در آزمایشات با گوش دادن موسیقی عملکرد بهتری از خودشان نشان می‌دهند پس به شخصیت شما هم بستگی دارد. البته در کل شما باید شرایط، شخصیت و نوع کار و دیگر عوامل را هم در نظر بگیرید.

نکات انتخاب موسیقی حین انجام کار

اگر مایلید هنگام کار، موزیک گوش کنید به نکات عنوان شده در ادامه این بخش توجه کنید.

موسیقی را انتخاب کنید که حواستان را پرت نکند 
موسیقی می‌تواند بهره وری را افزایش دهد، اما باید مراقب باشید که خودش عامل حواس پرتی نباشد. همان طور که گفتیم موسیقی‌های تند مثل موسیقی‌های رپ عوامل حواس پرتی هستند.  

بین تایم استراحت به موسیقی گوش دهید 
اگر نیاز به تمرکز دارید، موسیقی مناسب شماست. گوش دادن به موسیقی‌های آرام در تایم استراحت بین کار باعث می‌شود تا تمرکز بر روی پروژه کاری خود داشته باشید و سطح بهره وری تان افزایش پیدا کند.  

مراقب حجم و ولوم باشید 
شواهد علمی در این زمینه به میزان صدای موسیقی هم توجه زیادی دارد که در کار اثرگذار است. بیشتر باید سعی کنید که موسیقی پس زمینه کارتان شود و صدای آن را خیلی بلند نکنید.  

بهتر است موسیقی بی کلام بشنوید 
متن داخل موسیقی می‌تواند عاملی برای حواس پرتی باشد. پس موسیقی‌ای را انتخاب کنید که تا جای ممکن در آن کلامی گفته نشود و بی کلام باشد.  

موسیقی با زبان غیر قابل فهم بهتر است 
موسیقی را انتخاب کنید که نوع زبانش را نشناسید. موسیقی‌های زبان خارجی گزینه بهتری هستند، زیرا حرف‌های آن حواس تان را پرت نمی‌کند.  

موسیقی خیلی آشنا 
از طرفی می‌توانید موسیقی را به زبان خود انتخاب کنید که برایتان آشنا باشد. به کلمات، وزن‌ها و ضربات موسیقی آن آشنایی داشته باشید و مغزتان بداند چه چیزی در انتظارش است و کمتر دچار حواس پرتی شود.  

البته زمانی که می‌خواهید بین استراحت خود به موسیقی گوش دهید، هر چه را که دوست دارید پلی کنید و لذت ببرید و به این قوانین کاری نداشته باشید.

فواید گوش دادن به موزیک حین کار

اگر موزیکی که حین کار گوش می‌دهید، یک موزیک مناسب باشد فوایدی خواهد داشت که در ادامه این بخش  به آن‌ها خواهیم پرداخت.  

موسیقی باعث بهبود روحیه می‌شود 
یکی از بهترین راه‌هایی که موسیقی می‌تواند به افزایش بهره وری کمک کند، این است که حال و روحیه شما را بهبود می‌بخشد. مطالعات در این زمینه نشان می‌دهد که موسیقی با استرس و اضطراب مبارزه می‌کند و مانند یک ضد استرس عمل خواهد کرد.

در این مطالعه افرادی بعد از جراحی مورد آزمایش قرار گرفتند که به عده‌ای از آن‌ها دارو دادند و عده‌ای دیگر هم به موسیقی گوش دادند و  در نهایت متوجه شدند کسانی که به موسیقی گوش کرده بودند، سطح کمتری از هورمون کورتیزول که همان هورمون استرس است، در بدنشان وجود داشت.

شاید فواید موسیقی رابطه مستقیمی با بهره وری نداشته باشد، اما قطعاً زمانی که شما استرس کمتری داشته باشید، کارتان بهتر انجام می‌شود و بهره وری تان ناخودآگاه افزایش پیدا خواهد کرد.  

موسیقی انجام کار‌های تکراری را قابل تحمل می‌کند
مطالعه دیگری در این زمینه نشان می‌دهد جراحان و متخصصانی که باید در آزمایشگاه به انجام کار‌های تکراری می‌پرداختند، عملکرد بهتری بعد از گوش دادن به موسیقی داشتند. گوش دادن به موسیقی باعث شد که بهره وری آن‌ها بهبود پیدا کند و بتوانند کار‌های غیر قابل تحمل را بهتر به انجام برسانند و لذت بیشتری از کارشان ببرند و تمرکز آن‌ها حین انجام کار افزایش پیدا کند.

موسیقی بین انجام کار، بهره وری را افزایش می‌دهد
به نظرتان اگر بین تایم کاری یعنی در زمان استراحت به موسیقی گوش دهید، چه اتفاقی می‌افتد؟ تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهد دانش آموزانی که بین کار‌های شان موسیقی گوش می‌دهند، معمولاً تمرکزشان طولانی‌تر می‌شود و از لحاظ آکادمیک و تحصیلی بهتر عمل می‌کنند.

منبع: خبر فوری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->